Görme engelli ilk Barbie oyuncak mağazalarında

Mattel firması, ilk görme engelli Barbie oyuncağını piyasaya sürerek, görme engelli çocukların toplumda daha fazla temsil edilmesini amaçlıyor.

Yayınlanma:
Görme engelli ilk Barbie oyuncak mağazalarında

Mattel, İlk Görme Engelli Barbie Oyuncağını Piyasaya Sürdü

Mattel firması, ünlü oyuncak bebek markası Barbie için ilk görme engelli oyuncağını piyasaya sürdü. Barbie'nin yaratıcı firması Mattel, toplumda daha fazla temsil edilmesini hedefleyen bir adım atarak ürün yelpazesini genişletmeyi sürdürüyor. İlk Barbie oyuncağı tam 60 yıl önce piyasaya çıkmıştı.

İlk görme engelli Barbie, hiç görmeyen ya da az gören çocukların kendilerini ifade etmelerine ve aidiyet duygusu geliştirmelerine yardımcı olmayı amaçlıyor. Barbie'nin kıdemli başkan yardımcısı Krista Berger, Barbie'nin sadece bir oyuncak bebek olmadığını, kendini ifade etmeyi temsil ettiğini ve aidiyet duygusu yaratabildiğini belirtti.

Şirket, oyuncağın kör ve az gören insanları doğru bir şekilde tasvir etmesi için Amerikan Körler Vakfı ile işbirliği yaptı. Barbie'nin gözleri, kör bir bireyin farklı bakışlarını doğru bir şekilde yansıtmak amacıyla hafifçe yukarı ve dışarı bakıyor. Ayrıca, Barbie'nin elinde beyaz ve kırmızı renkli bir baston bulunuyor.