Defne Samyeli sokak hayvanları düzenlemesine sert tepki gösterdi: Şeffaflık eksikliği eleştirisi

Ünlü şarkıcı Defne Samyeli, Hayvanları Koruma Kanunu'nda değişiklik öneren yasa teklifinin, sağlıklı hayvanlara 'ötanazi' öngören 5. Maddesine tepki gösterdi ve oylamanın yapılış tarzına isyan etti.

Yayınlanma:
Defne Samyeli sokak hayvanları düzenlemesine sert tepki gösterdi: Şeffaflık eksikliği eleştirisi

Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yasa Teklifi Gündemde

Hayvanları Koruma Kanunu'nda değişiklik öngören tartışmalı yasa teklifi, gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Özellikle 5. maddeye yönelik artan tepkiler dikkat çekiyor.

Yeni önergede, toplumda infial yaratan ötanazi kavramının yer almadığı ancak Veteriner Hizmetleri Kanunu'ndaki kurallara göre ötanazi yapılmasına olanak tanındığı belirtiliyor. Bu durum da tartışmalara neden oluyor.

Önerge metninde şu ifadelere yer verildi:

“Bakımevine alınan köpekler arasından, insan ve diğer hayvanların hayatı ve sağlığını tehlikeye atan, kontrol edilemeyen olumsuz davranışlar sergileyen, bulaşıcı veya tedavi edilemeyen hastalığa sahip olan ya da sahiplenilmesi yasaklananları için, 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu'nun ilgili maddelerine göre tedbirler alınacaktır.”

Ünlülerden Tepkiler Devam Ediyor

Birçok ünlü sanatçı ve kişi yasa tasarısına tepki gösterirken, şarkıcı ve oyuncu Defne Samyeli de sessiz kalmadı. Samyeli, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Vicdan, merhamet, yaşam hakkına saygı, üzerinde yaşadığımız dünyadaki tüm canlılarla ilgili olmadıkça ne kadar gerçek?” diyerek yasanın insanlık ve adalet perspektifinden ele alınması gerektiğine vurgu yaptı. Ayrıca, TBMM'de yapılan oylamaların ne kadar demokratik olduğu konusunda da endişelerini dile getirdi.