Zevk arayışı hastane yolunda son bulabilir
Sıcak havalarda dondurma ve diğer soğuk tatlıların tüketimi artarken, İstanbul TMMOB Gıda Mühendisleri Odası uyarılarda bulundu.
TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi: Dondurma Tüketirken Dikkat!
Artan hava sıcaklıklarıyla beraber dondurma, yenilebilir buz, sorbe ve gelato tüketimi de artıyor. Ancak TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, bu konuda uyarılarda bulundu.
Özellikle pastörize edilmemiş veya yeterince pastörize edilmemiş süt, süt ürünleri ve yumurta kullanımına dikkat çekilen açıklamada, dondurmanın içerisindeki pastörizasyon eksikliklerinin bakterilerin bulaşmasına ve ciddi gıda zehirlenmesine yol açabileceği vurgulandı.
Aynı zamanda dondurma üretiminde hijyen kurallarına uyulmaması durumunda solunum yolu enfeksiyonlarına sebep olabileceği belirtilen açıklamada, Türkiye'de 400'ün üzerinde kayıtlı dondurma üreticisi bulunduğuna ve bu üreticilerin kullandığı katkı maddelerinin ve kimyasalların sağlık sorunlarına neden olabileceğine dikkat çekildi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar ONAYLANMAMAKTADIR. Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Ziyaretçilere aittir.