Tavşanlı Höyük'te 4 bin yıllık mühür keşfi

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde devam eden arkeolojik kazıda, yaklaşık 4 bin yıl öncesine ait silindir şeklinde mühür bulundu. Mührün havadan yapılan çekimlerde kalp şeklinde görüldüğü belirtiliyor.

Yayınlanma:
Tavşanlı Höyük'te 4 bin yıllık mühür keşfi

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde 4 Bin Yıllık Mühür Bulundu

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde devam eden arkeolojik kazıda, yaklaşık 4 bin yıl öncesine ait silindir şeklinde mühür gün ışığına çıkarıldı. Havadan yapılan çekimlerde kalp şeklinde görüldüğü için Kütahya'nın kalbi olarak anılan Tavşanlı Höyük kazısı, Prof. Dr. Erkan Fidan başkanlığında sürdürülüyor.

Kazı çalışmaları sırasında antik yerleşim bölgesinde yaklaşık 4 bin yıllık bir mühür keşfedildi. Bölgede bulunan seramik mühürlerin varlığı, antik dönemde batı ile doğu arasında ticaret yollarının bulunduğunu gösteriyor. Tavşanlı Höyük'ün, antik dönemde önemli bir ticaret merkezi olduğu ve stratejik bir konumda yer aldığı belirtiliyor.

Geçmişi 8 bin 100 yıl öncesine uzanan Tavşanlı Höyük'te daha önce yapılan kazılarda, Tunç Çağı'nda bölgeye yapılan saldırı sonucu yakılıp yıkılan evlerden çıkan iskeletler, mühürler, hançerler ve çeşitli el aletleri bulunmuştu.

Kazı çalışmaları devam ederken, tarihi ve arkeolojik öneme sahip daha pek çok buluntu ve bilgiye ulaşılması bekleniyor.

AA