Şehirde Termometreler 40 Dereceyi Gösterdi, Vatandaşlar Bunaltıcı Sıcaklara Karşı Ne Yapacaklarını Bilemedi

Diyarbakır'da hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Termometreler 41 dereceyi gösterirken, vatandaşlar evlerinde kalmayı tercih ediyor. Dışarı çıkanlar ise gölgelik alanları tercih ederek serinlemeye çalışıyor.

Yayınlanma:
Şehirde Termometreler 40 Dereceyi Gösterdi, Vatandaşlar Bunaltıcı Sıcaklara Karşı Ne Yapacaklarını Bilemedi

Diyarbakır'da Termometreler 41 Dereceyi Gösterdi, Vatandaşlar Serinlemek İçin Süs Havuzlarına Akın Etti

Sıcaklığın mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Diyarbakır'da termometreler 41 dereceyi gösterdi. Vatandaşlar, bunaldıkları sıcak havadan kaçmak için serinlemek için çareyi süs havuzlarında buldu. Çocuklar süs havuzlarına girerek eğlenirken, yetişkinler de gölgelik alanlarda soluklanmayı tercih etti.

Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü tahminlerine göre, hava sıcaklığının daha da artacağı belirtiliyor. Ancak, vatandaşlar serinlemek için çarelerini aramaya devam ediyor.

Sur ilçesinde bulunan Anzele Parkı'nda ise çocuklar süs havuzlarına girerek serinlemenin keyfini çıkarıyor. Muhammed Bülbül (12), Hava çok sıcak olduğu için buraya geldik. Havuzda yüzmeyi seviyoruz, burada eğleniyoruz derken, Samet Demirel (11) ise Arkadaşlarımla buraya gelip eğleniyor, serinliyoruz. Hava gerçekten çok sıcak, 40 dereceyi aştı şeklinde konuştu.

Vatandaşlar, sıcak hava dalgasından korunmak için süs havuzları ve gölgelik alanlara akın ederken, Meteoroloji'den yapılan uyarıları da dikkate alarak serinlemeye çalışıyor.