Nesli Tehlike Altındaki Balık Plastik Şişeden Kurtarıldı

Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, dalış yaparken plastik bir şişeye sıkışmış nesli tehlike altındaki bir orfozu kurtararak denize geri bıraktı.

Yayınlanma:
Nesli Tehlike Altındaki Balık Plastik Şişeden Kurtarıldı

Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, Orfozu Plastik Şişeden Kurtardı

Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, dalış yaparken nesli tehlike altındaki bir orfozun plastik şişeye sıkıştığını fark etti ve balığı kurtararak denize geri bıraktı.

Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu ve öğrencileri, Konyaaltı Sahili açıklarında gerçekleştirdikleri dalış sırasında plastik atıkları toplarken, bir orfozun plastik şişeye sıkışmış halde olduğunu gördüler. Uluslararası Doğa Koruma Birliği'nin (IUCN) nesli tehlike altındaki hayvanlar listesinde yer alan bu orfozu kurtarmak için harekete geçen ekip, balığı dikkatlice plastik şişeden çıkardı ve denize saldı.

Prof. Dr. Gökoğlu, o anın görüntülerini sosyal medya hesabından paylaşarak plastik atıkların deniz canlıları üzerindeki etkilerine dikkat çekti. Gökoğlu, balığın nasıl plastik şişeye sıkıştığını açıklarken, onu kurtarmanın ve özgürlüğüne kavuşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Doğa koruma ve çevre bilincinin önemini vurgulayan bu olay, plastik atıkların denizlerde ve canlılar üzerinde yarattığı olumsuz etkilere dikkat çekiyor.