Kedilerin Ölen Arkadaşları İçin Yas Tuttuğu Belirlendi

Kedilerin duygusal bağlar kurabildiği ve kayıpları derinden hissedebildiği ABD'de yapılan bir araştırma sonucunda ortaya çıktı. Araştırmaya göre, kediler evde birlikte yaşadıkları diğer hayvanların ölümünden sonra yas tutuyorlar. Kedilerin aslında derin duygusal bağlar kurabildiği keşfedildi.

Yayınlanma:
Kedilerin Ölen Arkadaşları İçin Yas Tuttuğu Belirlendi

Kedilerin Kayıpları Nasıl Yaşadığı Araştırıldı

Araştırmacılar, 450'den fazla kedi sahibine kedilerin davranışlarıyla ilgili sorular sorarak, ilginç bulgular elde etti. Kedilerin, ev arkadaşlarının ölümü sonrası uyku düzenlerinin bozulduğu, iştahsızlık ve aşırı miyavlama gibi belirtiler gösterdiği gözlemlendi. Ayrıca, kedilerin ilgi taleplerinin arttığı veya sevdikleri oyunlara karşı ilgisini kaybettiği tespit edildi.

Kedilerin Bağlanma Gücü Üzerine Çarpıcı Bulgular

Çalışmanın dikkat çeken bulgularından biri, kedilerin evcil dostlarıyla birlikte yaşadıkları süre arttıkça kayıplarını daha derin hissetmeleriydi. Uzun yıllardır birlikte olan kedilerin, ev arkadaşlarının ölümünden daha fazla etkilendikleri görüldü. Ayrıca, kedilerin ölüme tanık olması veya evdeki hayvan sayısının yas sürecinin uzunluğu üzerinde bir etkisi olmadığı belirlendi.

Bu araştırma, kedilerin genellikle duygusuz ve antisosyal olduğu yönündeki yaygın inancı yıktı. Kedilerin de insanlar gibi derin duygusal bağlar kurabildiği ve kayıpları hissedebildiği ortaya çıktı.

AA