Urartu Kalesi'nde Yeni Keşifler Yapıldı

Urartu Kralı 2. Rusa'nın emriyle Adilcevaz, Malazgirt Ovası ve Van Gölü'nün hakim olduğu 2 bin 300 rakımlı tepeye inşa edilen Kef Kalesi'nde yapılan arkeolojik kazılarda 3 fil ayağı, çakmak taşı ve obsidiyen aletler ile birlikte seramik ve hayvan kemikleri bulundu.

Yayınlanma:
Urartu Kalesi'nde Yeni Keşifler Yapıldı

Urartu Dönemine Ait Kef Kalesi'nde Yapılan Kazılarda Büyük Buluntular

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde, Urartular dönemine ait ve 2bin 300 rakımda inşa edilen Kef Kalesi'nde gerçekleştirilen arkeolojik kazılar, Urartu tarihine dair önemli ipuçları sunmaktadır.

Urartu Kralı 2. Rusa'nın yaptırdığı ve 2 bin 700 yıllık tarihe sahip kalede, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Coşkun'un başkanlığında kazı çalışmaları devam etmektedir.

Yürütülen çalışmalarda, kalenin en yüksek salonunda 3 fil ayağı, çakmak taşı, obsidiyen aletler, seramikler ve hayvan kemikleri bulunmuştur. Coşkun, Kazılar sürdükçe yeni yapıların ortaya çıktığını, Urartu mavisi boyalara ve saray seramiklerine sıklıkla rastlandığını ve mutfak bölümünde hayvan kemiği ve öğütme taşlarına ulaşıldığını belirtmiştir.

Adilcevaz'daki Kef Kalesi kazılarının devam ettiği belirtilirken, arkeologlar bölgede önemli keşifler yapıyor.