Olimpos ve Adrasan koyları, doğa severleri bekliyor

Doğa sever turistlerin tercihi olan Çıralı, Olimpos ve Adrasan, şehir hayatından uzaklaşıp dinlenmek isteyenler için önemli turizm merkezlerinden biri haline geldi.

Yayınlanma:
Olimpos ve Adrasan koyları, doğa severleri bekliyor

Antalya'nın Alternatif Turizm Olanaklarıyla Keyifli Tatil Fırsatı

Antalya, denizi, kumu, güneşi, tarihi ve doğal güzellikleri ile her yıl milyonlarca turisti kendine çekiyor. Ancak şehir sadece bunlarla sınırlı değil. Alternatif turizm olanakları ile kente gelen tatilcilere farklı aktivite seçenekleri sunuyor.

Çıralı, Olimpos ve Adrasan gibi el değmemiş doğal güzelliklere sahip bölgeler, Kemer ile Kumluca ilçeleri arasında konumlanmış durumda. Beydağları Sahil Milli Parkı sınırlarındaki bu bölgelerde, 2 bin 200 yıllık antik liman şehri Olimpos da ziyaret edilebilir. Nar bahçeleri, turunç, portakal ve limon ağaçlarıyla çevrili bu bölgeler, doğa ve tarih tutkunları için ideal bir tatil rotası olabilir.

Ekonominin Dostu Konaklama Deneyimi

Bölgede çok sayıda ahşaptan yapılmış bungalovlar bulunuyor. Çıralı plajından başlayıp, Olimpos ve Adrasan koylarını gezen tur tekneleri ise şehir stresinden uzaklaşmak isteyen tatilcilerin tercihi olabilir. Konaklama tesislerinde kişi başı geceleme fiyatları 1000 lira ile 2 bin 500 lira arasında değişirken, tekne turlarına katılmak ise 750 lira ile 1250 lira arasında değişmektedir.

Doğal Güzelliklerle Dolu Tekne Turları

Koyları gezmek isteyenler için teknelerin rotası öncelikle Porto Ceneviz (Korsan) Koyu'na yöneliyor. Bu koya karadan erişim imkansız ve sadece deniz üzerinden ulaşılabilir. Ardından ise Akvaryum olarak bilinen koya gidilir. Bu koyda caretta carettalar da dahil olmak üzere birçok deniz canlısını görmek mümkün.

Aşıklar Mağarası ve Sazak Koyu

Sazak Koyu, teknelerin vazgeçilmez duraklarından biridir. Güneş ışığının deniz dibine yansımasıyla oluşan muhteşem manzara, burayı ayrıcalıklı kılıyor. Sahile yakın bir tatlı su kuyusu da koyun öne çıkan özelliklerinden biridir. Turun son durağı ise Olympos ve Adrasan arasında bulunan Aşıklar Mağarasıdır. Mağarada yüzmek, tatilin unutulmaz anılarından biri olabilir.

AA