Milleyha Kuş Cenneti çöplerle doluyor

Hatay'daki Milleyha Kuş Cenneti, Afrika ve Asya'dan göç eden yüz binlerce kuşun 'son sığınağı' olarak biliniyor. Ancak cennet, moloz ve çöp yığınlarıyla dolmuş durumda. Burada 302 kuş türü kayıtlı olmasına rağmen, kötü görüntülerin ortaya çıkması dronla kaydedildi.

Yayınlanma:
Milleyha Kuş Cenneti çöplerle doluyor

Türkiye'nin önemli göç ve gözlem noktalarından olan Milleyha Kuş Cenneti'nde Kötü Görüntü

Türkiye'nin önemli göç ve gözlem noktalarından olan Samandağ ilçesindeki Milleyha Kuş Cenneti, yine moloz ve çöp yığınları ile doldu. Burada kayıtlı 302 kuş türüne ev sahipliği yapılıyor. Ancak son zamanlarda çevreye atılan çöp ve molozlar nedeniyle buradaki doğal yaşam tehlikeye girmiş durumda.

Kuş gözlemcisi Alican Gümüş, dron kamerasıyla çektiği görüntülerde uyarı tabelalarına rağmen dökülen çöp ve moloz yığınlarını ortaya koydu. Milleyha Kuş Cenneti, Afrika ve Asya'dan göç eden yüz binlerce kuşun göç yolundaki son sığınağı olarak biliniyor.

Gümüş, Milleyha Kuş Cenneti'nin korunması gerektiğini vurgulayarak, Buraya yapılan bu kötü davranışlarla hem doğal yaşam hem de önemli bir göç noktası yok olabilir. Burası Türkiye'nin başka bir Milleyha Kuş Cenneti yok, bu nedenle buranın korunması şart dedi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin uyarı tabelalarının bulunduğu bölgeye daha önce de çöp ve molozlar dökülmüş, ancak haberlerin basında yer almasıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından temizlik yapılmıştı.