Laodikya antik tiyatrosunda 'Zorba' balesi 2 bin 200 yıl sonra sahne aldı

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin organizasyonuyla Laodikya Antik Kenti'ndeki tarihi Batı Tiyatrosu, dünyaca ünlü Zorba balesine ev sahipliği yaptı.

Yayınlanma:
Laodikya antik tiyatrosunda 'Zorba' balesi 2 bin 200 yıl sonra sahne aldı

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde Laodikya Antik Kenti'ndeki 2 bin 200 yıllık Batı Tiyatrosu'nda Zorba Bale Gösterisi İzleyicilerle Buluştu

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde, dünyanın en beğenilen bale eserlerinden biri olan Zorba, Laodikya Antik Kenti'ndeki 2 bin 200 yıllık Batı Tiyatrosu'nda tiyatroseverlerle buluştu. Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçıları tarafından sahnelenen tarihi gösteriye binlerce sanatsever katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Devlet Opera ve Balesi oyuncuları, dünyanın en çok beğenilen bale eserlerinden olan Zorbayı sahneledi. Usta yazar Nikos Kazancakis'in dünyaca ünlü Zorba adlı romanından sahneye uyarlanan bu gösteri, Mikis Theodorakis'in muhteşem besteleri ve Lorca Massine'nin benzersiz koreografisiyle izleyicilere unutulmaz bir deneyim yaşattı.

Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Denizli İl Jandarma Komutanı Albay Hıdır Ayçiçek, Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ali Marım, Genel Sekreter Bülent Bozbaş, Ankara Devlet Opera ve Balesi Müdürü Mithat Karakelle ve birçok sanatsever, bu muhteşem gösteriyi izlediler.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, gösteri öncesinde yaptığı konuşmada, tarihi bir mekanda bu özel gösteriye ev sahipliği yapmanın mutluluğunu dile getirdi. Çavuşoğlu, sanatın ve sanatçının huzur bulduğu bir şehir yaratma hedefiyle yola çıktıklarını ve turizm, tarım ve hayvancılık alanlarında Denizli'nin potansiyelini artırmayı amaçladıklarını belirtti.

15 bin kişilik Antik Batı Tiyatrosu'nu dolduran Denizlililer, 2 saat süren gösteriyi büyük bir ilgiyle izlediler. Gösterinin koreografi asistanlığını Elisa Arnone, dekor ve oryantal kostüm tasarımını Gürcan Kubilay, kostüm tasarımını Tülay Şimşek ve ışık tasarımını Fuat Gök gerçekleştirdi.