Kırşehir'de nadas alanları nohut tarlasına dönüşüyor

Kırşehir, Türkiye'nin nohut üretiminde üçüncü sırada yer alıyor. Geçen yıl 374 bin dekar olan ekim alanı, bu yıl 440 bin dekara yükseldi.

Yayınlanma:
Kırşehir'de nadas alanları nohut tarlasına dönüşüyor

Kırşehir'de Nohut Üretimi Artıyor

Nohut üretiminde üçüncü sırada yer alan Kırşehir'de, nadasa bırakılacak alanlar kuraklığa dayanıklı olması nedeniyle nohut ekilerek değerlendiriliyor. Geçen yıl yaklaşık 374 bin dekar olan ekim alanı bu yıl 440 bin dekara çıkarılan kentte, Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünce Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi yürütülüyor.

Vali Hüdayar Mete Buhara, nohudun kentte çok ciddi bir üretim kapasitesi olduğunu belirterek, nohut üretiminde Kırşehir'in Türkiye'de üçüncü sırasında yer aldığını ve çiftçilere nohut tohumu dağıtıldığını söyledi. Buhara, desteklerin devam edeceğini ve çiftçilerin bilinçlendirilmesi için çalışmaların sürdürüleceğini ifade etti.

Kırşehir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa İlmeç ise nohut üretiminin coğrafi yapı ve iklim şartları açısından kente uygun olduğunu belirterek, nohut ekim alanlarının arttığını ve desteklerin süreceğini söyledi. İlmeç, çiftçilerin nadasa bırakacakları alanları nohutla değerlendirdiğini ve gelecek yıllarda üretimin artacağını dile getirdi.