Kariye Camisi'nde yeni ziyaret saatleri düzenlemesi

Kariye Camisi, cuma günleri ziyarete kapalı olacak.

Yayınlanma:
Kariye Camisi'nde yeni ziyaret saatleri düzenlemesi

Kariye Camisi Cuma Günleri Ziyarete Kapalı Olacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü, İstanbul'daki Kariye Camisi'nde yoğun ziyaretçi talebi nedeniyle önlem almaya karar verdi. Genel Müdürlükten yapılan açıklamaya göre, Kariye Camisi artık cuma günleri ziyarete kapalı olacak.

Camide uygulanmaya başlanan Koruma Amaçlı Ziyaretçi Yönetim Planı kapsamında, cuma günleri sadece ibadet için açık olacak olan cami, diğer günlerde ise ziyaretçilere kapılarını açmaya devam edecek. Ancak turistik ziyaretler, her vakit namazından 15 dakika önce durdurulacak.

Açıklamaya göre, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve ibadet amacıyla gelen Müslüman yabancılar camiye ücretsiz olarak giriş yapabilecekler. Bu düzenlemenin, camiye olan yoğun ilginin daha dengeli bir şekilde yönetilmesini amaçladığı belirtildi.

Yapılan düzenlemenin detayları hakkında bilgi veren Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü yetkilileri, ziyaretçilerin bu yeni düzenlemeye uyum sağlamasını ve camiyi ziyaret etmek isteyen herkes için daha rahat bir deneyim sunmayı hedeflediklerini belirttiler.

AA