İstanbul'dakilerin stres attığı şelale: 1.5 saat mesafede huzur ve şifa buluyorlar

İstanbul'da yoğun egzoz ve kirli hava nedeniyle zorlu günler geçiren milyonlarca insan, izin günlerinde ruhunu dinlendirmek ve temiz hava almak için çeşitli mesire ve piknik alanlarına akın ediyor. Ancak sadece 1.5 saatlik mesafedeki bu şelale, şifa kaynağı olmasıyla dikkat çekiyor ve İstanbullular için mükemmel bir kaçış noktası sağlıyor.

Yayınlanma:
İstanbul'dakilerin stres attığı şelale: 1.5 saat mesafede huzur ve şifa buluyorlar

Nüshetiye Şelalesi: İstanbulluların Kaçış Noktası

İstanbul'un yoğun iş temposu, gürültüsü, havası ve kalabalığı insan psikolojisi kadar sağlığını da tehdit eden boyutlara ulaşmış durumda.

İzin günlerini değerlendirmek isteyen milyonlarca İstanbullu, temiz hava soluyabilecekleri, sessiz ve sakin yerleri araştırıyor. Bu noktada özellikle mega kente yakın yerler ilgi görüyor.

Bu rotalardan birisi de İstanbul'a sadece 1.5 saat uzaklıkta olan Nüshetiye Şelalesi oluyor. Kocaeli’nin Gölcük sınırlarında yer alan şelale özellikle trekking tutkunlarının ve doğa severlerin uğrak yeri haline gelmeye başladı. Etrafında kamp yapılabilecek olan noktalarında olması, bu doğa harikkasını daha cazibeli hale getiriyor.

Sessizliği, sakinliği, muhteşem doğası, çeşitli sportif faaliyetleri ile ruhunuzu dinlendirebileceğiniz noktaların başında gelen şelalenin suyunun ise sağlığa iyi gelen bir şifa deposu olduğuna inanılıyor.

Haber Merkezi