Güller Şehri'nde Geleneksel Gül Reçeli Yapımı Başladı

Malatya Darende'de gül reçelleri üretimi için çalışmalar hız kazandı. Yerel el işi ustalar, şehrin ününü taşıyan reçelleri nasıl üretiyor? İşte detaylar...

Yayınlanma:
Güller Şehri'nde Geleneksel Gül Reçeli Yapımı Başladı

GÜL REÇELİ TARİFİ

Sofraların vazgeçilmezi reçellerden biri olan gül reçeli, özellikle Darendeli hanımların maharetli ellerinden çıkıyor. Gül Şehri olarak bilinen Darenden'in mis kokulu gülleriyle yapılan bu reçel, hem yerli hem de yabancı turistlerin favorisi olmayı başarmış durumda.

Gül reçeli yapımı oldukça basit gibi görünse de aslında dikkat ve özen isteyen bir iş. Eğer siz de evinizde enfes bir gül reçeli yapmak istiyorsanız, aşağıdaki tarife göz atabilirsiniz.

GÜL REÇELİ İÇİN GEREKEN MALZEMELER:

  • Gül yaprakları
  • Şeker
  • Limon
  • Su

GÜL REÇELİ TARİFİ:

1. Gül yapraklarını sirkeli suda bekletip yıkayın ve süzün. Ardından bir tencereye alın ve üzerlerine şeker dökerek elinizle ovuşturun.

2. Tencereye geri kalan limon suyunu ve şekeri ekleyin. Bir miktar su ekleyerek karışımı kıvam alana kadar pişirin.

3. Pişen gül reçelini biraz dinlendirip kavanozlara doldurun. Hazır olan reçelinizi dilerseniz sıcakken tüketebilir, dilerseniz serinledikten sonra buzdolabında saklayabilirsiniz.

Böylece, enfes ve doğal bir gül reçeli hazırlamış olacaksınız. Mis gibi kokusu ve lezzeti ile sofralarınıza şıklık katmaya hazır olan gül reçeli, sevdiklerinize de hediye edebileceğiniz özel bir lezzet olacak.

Haber Merkezi

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar ONAYLANMAMAKTADIR. Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Ziyaretçilere aittir.