Bu Yiyecekler Fazla Tüketildiğinde Zehirlenmeye Neden Olabilir

Uzmanlar, sebzelerin, meyvelerin ve tahılların sağlıklı olduğunda hemfikir. Ancak her şeyde ölçülü olunması gerektiğini unutmamalıyız. Bu ürünler vitaminler, mikro elementler ve diğer faydalar içerir, bu yüzden sağlıklı bir diyet için önemlidir.

Yayınlanma:
Bu Yiyecekler Fazla Tüketildiğinde Zehirlenmeye Neden Olabilir

Toksik Maddeler İçeren Doğal Yiyecekler ve Zararları

Gerçek şu ki, bu sağlıklı ikramlar aşırı yerseniz öldürebilecek toksinler içerir...

Bazı Meyve Çekirdekleri: Siyanür

Bir veya iki kiraz çekirdeğinin bütün olarak yutulması durumunda endişelenmenize gerek yoktur çünkü bunlar zehirli değildir. Ancak kayısı, kiraz, erik ve diğer sert çekirdekli meyvelerin çekirdekleri ezilirse siyanür içerdiklerinden ölümcül olabilirler. Siyanür belli bir konsantrasyonda öldürücüdür. Sert çekirdekli meyvelerin çekirdeklerini ezmemek önemlidir.

Ravent: Oksalik Asit

Ravent yaprakları pasta dolguları ve kokteyller için idealdir. Ancak ev içi amaçlarla kullanılan oksalik asit içerdiğinden yaprakları tüketmemek daha iyidir. Yaprakları yemek ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir, bu yüzden yaprakların tüketilmesi önerilmez.

Yeşil Patates: Solanin

Patatesler, yeşermeye başladığında toksik olan doğal bir böcek ilacı olan solanin salgılayabilir. Yeşermiş patateslerin tüketilmesi zehirlenmelere neden olabilir. Bu yüzden yeşermiş patateslerin tüketilmemesi önemlidir.

Pirinç: Arsenik

Pirinç, arsenik adı verilen bir toksin içerir. Arsenik, kusmaya, mide ağrısına ve migrene neden olabilir. Kahverengi pirinçte daha fazla bulunur, bu yüzden pirinç tüketirken dikkatli olunmalıdır. Arsenik zehirlenmesi nadirdir, ancak uzun vadede ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.