Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı, Rekor Katılımla Gerçekleşti

İstanbul Boğazı'nda her yıl düzenlenen 36. Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı, bu yıl Kanlıca sahilinden başladı ve Kuruçeşme'de son buldu. Yarışa bu yıl 5 kıtadan ve 77 ülkeden toplam 2.836 yüzücü katıldı, bu da tarihteki en yüksek katılımı oldu.

Yayınlanma:
Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı, Rekor Katılımla Gerçekleşti

Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı Heyecanı

İstanbul Boğazı’nda her sene düzenlenen en prestijli açık su yüzme yarışlarından biri olan 36’ncı Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı, bugün Kanlıca sahilinde başladı. Kuruçeşme’de son bulan yarışmaya bu sene 5 kıtadan 77 ülkeden toplam 2 bin 836 yüzücü katıldı. Bu yıl rekor bir katılımın gerçekleştiği yarışmada, kadınlar genel klasmanda Talya Erdoğan 46:57 derecesiyle birinci, erkekler genel klasmanda da Atakan Ercan 45:27 derecesiyle birinci oldu.

Kadınlar genel klasmanda Talya Erdoğan'ın 46:57’lik süresiyle zirveyi kimseye kaptırmazken, erkekler genel klasmanda da Atakan Ercan 45:27 süresiyle birinci olarak şampiyonluğu elde etti. İkincilik sırasında kadınlarda Nehir Güler 47:16, Su İnal 47:39 derecesiyle yer alırken; erkeklerde ise Doğukan Ulaç 45:36 ile ikinci, Mevlüt Efe Güler ise 45:40 ile üçüncü sırada yer aldı.

İstanbul manzarası eşliğinde gerçekleşen yarışı kıyıda bulunan izleyiciler, Samsung’un kurduğu etkinlik alanından takip etti. İstanbul Vali Yardımcısı Ünal Kılıçarslan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Spor Hizmetleri Genel Müdürü Veli Ozan Çakır, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Özbay, Samsung Electronics Türkiye Başkanı ve CEO’su Jeff Jo, TMOK Başkan Vekili ve Boğaziçi Organizasyon Komitesi Başkanı Nihat Usta, Güney Kore’nin İstanbul Başkonsolosu Woo Sung Lee ve Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda finalde yüzerek tarihe geçen Kuzey Tunçelli de yarışmada yer alan yüzücülere destek oldu.

AA