Baraj suları çekildi, yıllar sonra eski cami ve evler gün yüzüne çıktı

Sivas'ın Hafik ilçesinde, Pusat-Özen Barajı altında kalan ve sadece minaresinin uç kısmı görünen cami ve bazı yapılar, su seviyesinin düşmesiyle birlikte tamamen ortaya çıktı.

Yayınlanma:
Baraj suları çekildi, yıllar sonra eski cami ve evler gün yüzüne çıktı

Pusat Köyü'nde Barajın Tamamen Dolmasıyla Evler ve Mezarlar Ortaya Çıktı

Sivas'ın ilçe merkezine 25 kilometre uzaklıktaki Pusat köyüne, Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından sulama amaçlı kurulan barajın 2008 yılında tamamen dolması sonucu bazı yapılar su altında kaldı. Köy ise yaklaşık 200 metre yukarıya taşındı.

Baraj tamamen dolu olduğunda sadece minarenin uç kısmı görünüyordu. Ancak kuraklık nedeniyle su seviyesi düşünce, cami ve köyün büyük bölümü ortaya çıktı.

89 yaşındaki köylü Ali İhsa Cörüt, barajdaki su seviyesinin hiç bu kadar düşmediğini belirtti. Cörüt, 16 senedir su altında kalan eski evlerimizi göremiyorduk. Suların çekilmesiyle evlerimiz ortaya çıktı. Şimdi evlerimizi ziyaret ediyoruz ve su altında kalan mezarlarımız da ortaya çıktı, onları ziyaret ediyoruz dedi.

Köylüler, barajın su seviyesinin düşmesiyle geçmişlerine dair izleri tekrar görebilmenin duygusal bir anı yaşattığını belirtiyor. - AA