Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nden üretimi artıracak önemli hamle

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Çiftçilere Destek Programı'nda artık çiftçilere satın alma garantisi verileceğini duyurdu. Balıkesir Kalkınma ve Planlama Ajansı'nı kurduklarını ve çiftçilerin örgütlenmeleri konusunda destek olacaklarını belirtti. Akın, çiftçilerin yanında olduklarını ve herhangi bir sıkıntı yaşadıklarında destek olacaklarını söyledi.

Yayınlanma:
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nden üretimi artıracak önemli hamle

Balıkesir Belediye Başkanı Akın, Çiftçilere Destek Programı Kapsamında Bamya Hasadı Yaptı

Balıkesir Belediye Başkanı Akın, Çiftçilere Destek Programı kapsamında bamya tarlasında hasat yaparak üreticilerle bir araya geldi. Akın, burada yaptığı açıklamada çiftçilere destek mesajı verdi.

Akın, Emek veren tüm çiftçilerimize ve köylülerimize saygılarımı sunuyorum. TÜİK'in 2023 yılı verilerine göre Balıkesir, bamya üretiminde Türkiye'de ikinci sırada yer almaktadır. Balıkesir'in 7 bin 338 dekarlık alanında yerli bamya dikilmekte olup, bunun yüzde 52'si Gömeç'te üretilmektedir. Çiftçinin üretiminin desteklenmesi hepimizin görevidir. Planlama olmadan yapılan işler sonucunda ürünler toprakta kalır. Bu nedenle planlı bir şekilde hareket etmek gerekmektedir dedi.

Balıkesir Kalkınma ve Planlama Ajansı'nı kurduklarını belirten Akın, çiftçilerin ürünlerine değer katacaklarını ve satın alma garantisi sağlayacaklarını dile getirdi. Akın, çiftçilerin köylerini ve topraklarını terk etmelerinin önemli bir sorun olduğunu vurgulayarak, çiftçilere destek olacaklarını söyledi.

Bamya, susam, fasulye ve nohut üreticilerinin destekleneceğini açıklayan Akın, Her planladığımız ürüne çiftçilerimize satın alma garantisi veriyoruz. Bamyayı piyasa fiyatının yüzde 25'i üzerinden alıyoruz. Bu sayede çiftçilerimizin emeğine değer katmayı amaçlıyoruz şeklinde konuştu.

Balıkesir Belediye Başkanı Akın, çiftçilere desteklerinin devam edeceğini belirterek, üreticilerin yanlarında olacaklarını ifade etti.