Apple'ın yatırımı hayal kırıklığı yarattı

Apple, iPhone modellerine büyük yatırımlar yapmasına rağmen başarısız olması ve milyarlarca dolarının boşa gitmesiyle gündemde.

Yayınlanma:
Apple'ın yatırımı hayal kırıklığı yarattı

Apple'nin iPhone Modem Çipini Geliştirme Çabaları Başarısızlıkla Sonuçlandı

Teknoloji devi Apple, uzun bir süredir iPhone modelleri için hücresel modem çipini geliştirmeye çalışıyor ancak bu noktada büyük bir başarısızlıkla karşılaştı. Bloomberg’den Mark Gurman’ın aktardığı bilgilere göre, şirketin yaptığı yatırımlar sonuçsuz kaldı ve büyük bir gelir kaybına sebep oldu.

Apple şu an Qualcomm tarafından üretilen modem çiplerini kullanıyor ancak bağımsız bir şekilde çalışmak istiyor. Bu doğrultuda yaptığı yatırımlar ise istenilen sonucu vermedi. Apple'ın kendi geliştirdiği modemlerde sinyal gücü ve aşırı ısınma gibi sorunlarla karşılaştığı biliniyor.

Şirket, iPhone modellerinin kalbinde yer alan çipleri tamamen kendisi üreterek bağımlılıktan kurtulmayı hedefliyor. Ancak, karşılaştığı engeller ve aşması gereken zorluklar Apple için uzun bir süre ve büyük bir maliyet gerektirebilir.

Apple'ın şu anda üzerinde çalıştığı bir diğer proje ise mevcut SoC tasarımını temel alarak hücresel donanım işlevlerini entegre eden “daha birleşik” bir çip üzerinde. Ancak bu projenin tamamlanma ve piyasaya sürülme tarihi henüz net değil.

Apple'nin bu alandaki gelişmeleri yakından takip ediyoruz ve şirketin gelecek adımlarını heyecanla bekliyoruz.

Haber Merkezi