Zeydan Karalar, Bakan Uraloğlu'na havaalanı sordu

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Şakirpaşa Havalimanı'nın kapatılacağı iddialarına tepki göstererek, Bakan Uraloğlu'na Adana halkının endişelerini iletti. Karalar, Bizi havaalanı olmaktan mahrum bırakacak mısınız? diye sordu.

Yayınlanma:
Zeydan Karalar, Bakan Uraloğlu'na havaalanı sordu

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Arasındaki Havaalanı Tartışması

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Şakirpaşa Havalimanı'nın kapatılacağı iddialarına tepki göstererek havalimanı önünde basın açıklaması yapmıştı. Buna karşılık Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Karalar'ın açıklamalarını yalan ve yanlış bilgilerle algı yaratma olarak nitelendirmişti.

Bunun üzerine Karalar, Bakan Uraloğlu'na sosyal medya hesabından cevap verdi. Karalar, Adana halkının net bir yanıt beklediğini belirterek, havaalanının kapasitesinin korunup korunmayacağını sordu. Ayrıca, Mersin'e havaalanı yapılmasını desteklediklerini ancak Adana'nın da havaalanına ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Karalar, Trabzon ve Rize örneğini de vererek, benzer nüfusa sahip şehirlere ikinci havaalanı yapımı planlarının olduğunu belirtti. Adana halkının ise havaalansız bırakılıp bırakılmayacaklarını sorduğunu ifade etti.