Tuncer Bakırhan, Meclis Başkanı'na Çağrıda Bulundu: Can'ın Yeri Parlamentodur, Cezaevi Değil

DEM Parti, Silivri Cezaevinde tutuklu bulunan Gezi protestocularını ziyaret etti. Parti Eş Başkanı Tuncer Bakırhan, Anayasa Mahkemesi'nin Atalay kararını hatırlatarak Meclis Başkanı'na çağrıda bulundu. Bakırhan, Can'ın yerinin cezaevi değil, parlamento olduğunu belirtti.

Yayınlanma:
Tuncer Bakırhan, Meclis Başkanı'na Çağrıda Bulundu: Can'ın Yeri Parlamentodur, Cezaevi Değil

DEM Parti Eş Genel Başkanları Cezaevi Ziyareti Sonrası Açıklamalarda Bulundu

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, Marmara (Silivri) Cezaevi'ndeki tutuklu bulunan Bekir Kaya, Osman Kavala, Tayfun Kahraman, Can Atalay ve Selçuk Kozağaçlı'yı ziyaret etti. Ziyaret sonrası cezaevi önünde açıklamalarda bulundular.

Hatimoğulları: Gezi Yargılanamaz

Hatimoğulları, Gezi direnişinin Türkiye toplumunun vicdanı olduğunu belirterek, milyonlarca kişinin Gezi direnişine katıldığını ifade etti. Gezi direnişinde hayatını kaybedenleri anan Hatimoğulları, Gezi ve Kobanê davalarındaki verilen kararların aynı mantıkla yapıldığını dile getirdi. AİHM kararlarının acilen uygulanması gerektiğini vurguladı ve Türkiye'de kutuplaştırma siyasetine son verilmesi gerektiğini belirtti.

Bakırhan: Gezi'de Suç Yoktu

Bakırhan, Gezi direnişinin bir doğa kırımına karşı bir itiraz olduğunu söyledi. Gezi'nin yargılanamayacağını çünkü Gezi'de suç olmadığını ifade eden Bakırhan, Gezi ve Kobanê davaları tutuklularının serbest bırakılması gerektiğini belirtti. Ayrıca Can Atalay'ın bir an önce serbest bırakılması gerektiğine ve Türkiye'de demokrasinin özgürlüklerinin olmadığının göstergesi olan bu davaların Türkiye'nin itibarını yükseltmediğine dikkat çekti.

Mezopotamya Haber Ajansı