TİP'ten TBMM'ye Sunulan Sokak Hayvanları Tasarısına Sert Tepki: Yok Etme Hedefliyor

Türkiye İşçi Partisi (TİP), TBMM'ye sunulan Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi hakkında basın açıklaması yaptı.

Yayınlanma:
TİP'ten TBMM'ye Sunulan Sokak Hayvanları Tasarısına Sert Tepki: Yok Etme Hedefliyor

Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ve TİP'in Açıklaması

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na sunulan “Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”, hayvanların korunmasıyla ilgisi olmayan, sokak hayvanlarının kademeli olarak öldürülmesini öngören bir yasa olarak değerlendirildi. Teklifin, sokakta yaşayan hayvanların toplanıp barınaklara kapatılarak öldürülmesini hedeflediği belirtildi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) tarafından yapılan açıklamada, yasal düzenlemenin hayvanları korumak yerine yok etmeyi hedeflediği ve etik olmadığı vurgulandı. Mevcut yasaların yerine getirilmediği ve toplumsal sorunlara çözüm üretemeyen iktidarın, hayvanların katledilmesini bir çözüm olarak gördüğü ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, yasanın kentlerin hayvansızlaştırılmasını öngördüğü ve bu durumun toplumun çoğunluğu tarafından kabul edilmeyeceği belirtildi. Sokak köpeklerinin değil, kent politikalarının sorun oluşturduğu ve başka yöntemlerle çözüm aranması gerektiği vurgulandı.

TİP, yasa teklifine karşı mücadele edeceklerini ve sokak hayvanlarını savunmak için gereken her türlü adımı atacaklarını belirtti.

Haber Merkezi