TİP'li Kadıgil, sokak hayvanları yasa teklifi görüşmelerinde konuştu

TİP Milletvekili Sera Kadıgil, sokak hayvanları yasa teklifi görüşmesinde AKP'li vekillere, 4 milyon canı ant içmiş gibi öldürmeye kalkışıyorsunuz şeklinde sert bir eleştiri yaptı.

Yayınlanma:
TİP'li Kadıgil, sokak hayvanları yasa teklifi görüşmelerinde konuştu

Sera Kadıgil: AKP'li Milletvekilleri Sokak Hayvanları Yasa Teklifi Görüşmesinde Savunma Yapamadı

TİP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, sokak hayvanları yasa teklifi görüşmesi sırasında AKP'li milletvekillerinin savunma yapamadığını belirtti. Kadıgil, İçlerinden bir tek kişi çıkıp kendi tabirleriyle 4 milyon hayvanın katledilmesiyle ilgili tek bir savunma yapamadı, 'yapacağız çünkü' diyemedi. dedi.

Kadıgil'in paylaşımına göre, AKP'li milletvekilleri görüşme sırasında mantıklı bir argüman ortaya koyamadılar. Veteriner hekimlerin popülasyon kontrolü ve kuduzla mücadele konularındaki uzman görüşlerini dikkate almadılar. Kadıgil, bu durumu #YasaDeğilCinayet hashtagiyle eleştirdi.

Sera Kadıgil'in paylaşımı, AKP'li milletvekillerinin sokak hayvanlarıyla ilgili tartışmalı yasa teklifi görüşmesindeki tutumlarını eleştirmekte ve hayvan hakları savunucularının tepkisini çekmektedir.

Haber Merkezi