TİP'in üç ildeki parti yönetimleri görevlerinden ayrıldı

TİP'in Amasya, Samsun ve Ordu il başkanları, istifa ettiklerini açıkladılar. Ortak açıklamalarında, Dar, grupçu ve statükocu bir anlayışla devam etmeyeceklerini belirttiler.

Yayınlanma:
TİP'in üç ildeki parti yönetimleri görevlerinden ayrıldı

TİP İl Başkanlarından Sert Eleştiriler ve İstifalar

Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) Amasya, Samsun ve Ordu il başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve parti üyeleri istifa ettiklerini açıkladı. İl başkanları, parti yönetimine sert eleştiriler yöneltirken istifa nedenlerini açıkladı.

TİP Amasya İl Başkanı Rabia Tülünay, Samsun İl Başkanı Ümit Özçelik ve Ordu İl Başkanı İsmail Sami Zengin, istifalarını TİP Samsun İl Başkanlığı'nda ortak bir açıklama ile duyurdu. İl başkanları, parti içinde yaşanan olumsuzluklara değinerek istifa nedenlerini sıraladı.

İl Başkanlarından Gelen Eleştiriler

İl başkanları, TİP'in ikinci kongresinde yaşanan olumsuzlukları ve sosyalist bir partide olmaması gereken davranışları eleştirdi. Görüş ve önerilerinin dikkate alınmaması, talimatlarla işleyişin sürdürülmesi, gruplaşmaların ve genel başkan adayının dayatmalarının parti içinde rahatsızlık yarattığını belirttiler.

Parti merkezi ile yerel örgütler arasındaki diyalogsuzluğun ve seçim sürecinin talimatlarla yönetilmesinin örgütlerde tıkanıklara ve kopukluğa yol açtığını ifade eden il başkanları, bu durumların inançlarını ve güvenlerini sarsarak istifalarına neden olduğunu açıkladı.

İl Başkanlarının Son Kararı

Yaşanan olumsuzluklar ve parti içindeki anlayış farklılıkları nedeniyle TİP'e olan inançlarını ve güvenlerini yitirdiklerini belirten il başkanları, dar, grupçu ve statükocu bir anlayışla yol almanın artık mümkün olmadığını belirtti. Bu sebeple görevlerinden ve parti üyeliklerinden istifa ettiklerini açıkladılar.

Artı Gerçek