Suat kılıç'tan kasım gülpınar'a sert tepki: Tam bir hukuksuzluk örneği

YRP Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un da katıldığı İl Koordinasyon Toplantısı'nda, YRP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar'ın protokolden çıkarılmasına tepki gösterdi.

Yayınlanma:
Suat kılıç'tan kasım gülpınar'a sert tepki: Tam bir hukuksuzluk örneği

Protokol krizi Şanlıurfa'da yaşandı

Şanlıurfa Valiliği Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda protokol krizi yaşandı. Bakan Murat Kurum'un da yer aldığı protokol masasında YRP'li Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar'ın ismi kaldırıldı. Masada Kurum'un yanı sıra Urfa Valisi Hasan Şıldak, TOKİ Başkanı Mustafa Levent Sungur ile AKP'li vekiller Cevahir Asuman Yazmacı ve Mehmet Ali Cevheri oturdu.

YRP Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, Kasım Gülpınar'a 'ayrımcılık' yapılmasına tepki gösterdi. Kılıç, sosyal medyadan yaptığı açıklamada durumu eleştirdi ve hukuksuzluğa dikkat çekti.

Şanlıurfa’da, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Murat Kurum’un katılımıyla icra edilen İl Koordinasyon Toplantısı’nda, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Mehmet Kasım Gülpınar’ın adının, salona girildiği anda Divan’dan alınması, sınırları zorlayan bir ‘tam hukuksuzluk’ halidir. dedi.

Kılıç, Ankara'nın bu duruma kayıtsız kalmayacağını ve umutsuzluğa karşı yeni bir demokrasiyi savunacaklarını belirtti. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar'a da hukuka sahip çıkması nedeniyle teşekkür etti.