Sezai Temelli, Suruç Katliamı Hakkında Konuştu: Sorunların Çözümü Aydınlatmadan Geçiyor

DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, Suruç katliamının aydınlatılmasının birçok sorunun çözümüne yardımcı olacağını belirtti.

Yayınlanma:
Sezai Temelli, Suruç Katliamı Hakkında Konuştu: Sorunların Çözümü Aydınlatmadan Geçiyor

DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli: Vergi Yükü Emekçileri Zorluyor

DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, Türkiye'de çalışanların üzerindeki vergi yükünün emekçileri zorladığını belirtti. Temelli, ülkede çalışan emekçilerin yüzde 15'inin kölelik koşullarında çalıştığını da söyledi.

Temelli, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Suruç katliamının arkasındaki gerçek faillerin hala bulunamamasını ve iktidarın dış politikasını eleştirdi. Ayrıca vergi paketine ilişkin de açıklama yapan Temelli, vergi yükünün kurumların üzerinde değil halkın üzerinde olduğunu vurguladı.

Temelli, Bu iktidar sermayenin iktidarıdır. Sermayenin iktidarı, sermayeyi vergilendirmiyor. Her vergi uygulamasıyla sermayenin yükünü azaltıyor, halkın üzerindeki vergi yükünü artırıyor. Halkın üzerindeki vergi yükünü artırarak da aslında reform yaptım diyor fakat ortada reform falan söz konusu değil. dedi.

Ülkenin küresel servet endeksinde ilk 5'e girdiğini belirten Temelli, bu servet artışının adaletsiz bir şekilde dağıtıldığını ve kaymak tabakadaki kesimin büyük bir kısmının bu serveti aldığını ifade etti. Ayrıca Türkiye'nin küresel kölelik endeksinde de ilk 5'te olduğunu ve yüzde 15'inin kölelik koşullarında çalıştığını dile getirdi.