Özgür Özel'den müfredat eleştirisi

CHP lideri Özgür Özel, eğitim sendikaları temsilcileriyle bir araya geldi ve görüşmelerde konuşma yaptı.

Yayınlanma:
Özgür Özel'den müfredat eleştirisi

CHP Lideri Özgür Özel: Eğitimde Ulusal Mutabakat ve Çözüm Önerileri Halkla Paylaşılmalı

CHP lideri Özgür Özel, eğitim sendikaları temsilcileriyle gerçekleştirdiği görüşmede eğitim müfredatının ulusal mutabakatla hazırlanması gerektiğini ve eğitimdeki sorunların yanı sıra çözüm önerilerinin de halkla paylaşılmasını istediklerini vurguladı. Özel, eğitim sendikaları yöneticileri ve emekli öğretmen temsilcileriyle gerçekleştirilen görüşmede, ulusal mutabakatla eğitim müfredatının oluşturulması gerektiğini belirtti.

Özel, eğitim müfredatının oluşturulmasının anayasa yapmak kadar önemli olduğunu dile getirerek, ulusal bir mesele olarak ele alınması gerektiğini belirtti. Öğretmenlik meslek kanunu teklifi konusundaki tartışmalara da değinen Özel, bu konuda yapıcı önerilerle iyi bir kamuoyu oluşturulması gerektiğini ifade etti. Atanmayan öğretmenlerin diplomasının çalınacağını belirten Özel, atanamayan öğretmen sayısının 1 milyonu geçtiğini hatırlattı.

Özel ayrıca özel sektör öğretmenlerinin sorunlarına da dikkat çekerek, 2014 yılında özel okul öğretmenlerinin taban maaşının alındığını ve öğretmen maaşlarının düşüşüne dikkat çekti. Son olarak, öğretmen maaşlarının reel değer kaybına değinen Özel, öğretmenlere bu konuda dikkatli olmaları tavsiyesinde bulundu.

Ayrıntılar için kaynak: Haber Merkezi