Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teklif: En düşük emekli maaşını asgari ücret yapın, teşekkür edeceğim

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, en düşük emekli maaşlarının asgari ücrete yükseltilmesi durumunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür edeceğini ifade etti.

Yayınlanma:
Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teklif: En düşük emekli maaşını asgari ücret yapın, teşekkür edeceğim

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Beyoğlu Emekli Evi'ni Ziyaret Etti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul’un Beyoğlu ilçesindeki Emekli Evi’ni ziyaret etti. Ziyarete Beyoğlu Belediyesi Başkanı İnan Güney ev sahipliği yaptı. CHP İstanbul milletvekilleri Yunus Emre ve Yüksel Mansur Kılınç, İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Selli Dursun da ziyarette yer aldı.

Emekli Maaşlarındaki Yetersizlikleri Eleştiri

Özel, AKP iktidara geldiğinde bir emekli maaşının 1,5 asgari ücret olduğunu belirtti. Ancak bugün en düşük emekli maaşının yetersiz olduğunu vurgulayarak, geçmişteki koşullarla karşılaştırdı. Emeklilerin yaşadığı maddi sıkıntılara dikkat çeken Özel, hükümetin emeklilerin sesini duymadığını ifade etti.

Emekli Halk Kart Uygulaması

Özel, CHP'li belediyelerin emeklilere yönelik olarak başlattığı emekli halk kart uygulamasından da bahsetti. Bu kartın emeklilere çeşitli avantajlar ve kolaylıklar sağlayacağını belirterek, belediyelerin bu kart aracılığıyla emeklilere destek olacağını ifade etti.

Emeklilerin Geçim Sorunları ve CHP'nin Vaatleri

Özel, emeklilerin geçim sorunlarına yönelik çözüm önerileri sunarken, CHP iktidara geldiğinde emekli maaşlarını yükselteceklerinin sözünü verdi. İktidara geldiklerinde en düşük emekli maaşını asgari ücret seviyesine çıkaracaklarını belirten Özel, emeklilerin yaşadığı mağduriyetleri gidermek için çaba göstereceklerini söyledi.