Özgür Özel Kurultay Kararının Arkasındaki Nedeni Açıkladı: Kaçmadığımı Göstermek İçin Kararı Ben Aldım

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, tüzük kurultayı kararını almasının sebebini açıkladı. Özel, Kaçtı, ondan PM’de karar aldı, kendi almadı, dedirtmemek için bunu tercih ettim şeklinde konuştu.

Yayınlanma:
Özgür Özel Kurultay Kararının Arkasındaki Nedeni Açıkladı: Kaçmadığımı Göstermek İçin Kararı Ben Aldım

CHP Genel Merkezi, Tüzük Kurultayı Kararını Açıkladı

CHP Genel Merkezi, Tüzük Kurultayı'nın 6-9 Eylül tarihleri arasında toplanması kararını aldı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kurultay kararının perde arkasını Halk TV'den İsmail Saymaz'a anlattı.

Özgür Özel'in açıklamalarında öne çıkanlar şunlar:

Geçen yıl kurultay öncesi eski yönetim 23-24 Kasım 2023’te tüzük yapacağız diyordu. Buna dayanarak, Ben de yapacağım o tarihte dedim. Seçimi kazandım fakat kurultay kararı alınmamıştı. Parti Meclisi toplanarak tüzük kurultayını erteledik.

Özgür Özel, tüzük kurultayını kendisinin çağırma kararını almasının nedenini istismar edilme riski olarak açıkladı. Partinin başarısız gibi algılanmasını önlemek için bu adımı attıklarını belirtti.

CHP Genel Merkezi, Tüzük Kurultayı kararını duyurduktan sonra parti içinde bazı eleştiriler olduğunu ancak kendilerinin delegelere ve partililere güvendiklerini söyledi. Özgür Özel, kararı kendisinin almasının sebebini istismara fırsat vermeme olarak açıkladı.

Halk TV