Kabine toplanıyor: Görüşülecek konular belli oldu

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün Beştepe'de gerçekleşecek toplantıda 3 önemli konuyu ele alacak.

Yayınlanma:
Kabine toplanıyor: Görüşülecek konular belli oldu

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplanıyor

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplanıyor. Toplantıya 3 haftalık aranın ardından gerçekleşiyor ve ana gündem başlığı Orta Doğu'da artan gerilim. Toplantıda Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin öldürülmesi, İran'ın İsrail'e yapacağı belirtilen misilleme ve İsrail'in Gazze ve Lübnan'a yönelik saldırıları ele alınacak. Türkiye'nin bölgedeki ateşi azaltmak için atabileceği diplomatik çabalar da tartışılacak.

Esir Takası ve Diplomatik Adımlar

Geçtiğimiz hafta Ankara Esenboğa Havalimanı'nda gerçekleşen esir takası da Kabine toplantısının ele alacağı konulardan biri. ABD ve Rusya arasında gerçekleşen 26 kişilik takasın detayları incelenecek. Türkiye'nin Rusya-Ukrayna savaşı üzerinden artan tansiyonu düşürmek için atacağı diplomatik adımlar da toplantıda gündeme gelecek.

Enflasyonla Mücadele ve Medya Yaptırımları

Kabinede ayrıca 'enflasyonla mücadele' konusunun da ele alınması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantı sonrasında kameraların karşısına geçerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunacak. Ayrıca geçtiğimiz hafta BTK tarafından getirilen Instagram'a erişim engeli de toplantıda masaya yatırılacak. Instagram'a uygulanacak yaptırımların netleştirilmesi için gerekli adımların atılması bekleniyor.

Haber Merkezi