Hüda Par'dan Diyarbakır'daki kafe saldırılarına ilişkin açıklama

HÜDA PAR, Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki iki kafeye yapılan silahlı saldırıyı kınadı.

Yayınlanma:
Hüda Par'dan Diyarbakır'daki kafe saldırılarına ilişkin açıklama

HÜDA PAR: Saldırıyla İlgili Suçlamalar Kabul Edilemez

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR), Diyarbakır’ın Sur ilçesinde iki kafeye düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili açıklamada bulundu. Saldırının ardından partilerine yöneltilen suçlamaları kabul etmeyen HÜDA PAR, suçlamaları yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etti.

Eski Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin eşi CHP İstanbul Milletvekili Türkan Elçi ailesine ait işletme ve bitişiğindeki kafeye 11 Temmuz gece saatlerinde silahlı saldırı düzenlenmişti. Saldırıyı gerçekleştiren 3 kişi tutuklanmıştı.

HÜDA PAR tarafından yapılan açıklamada, partilerine yöneltilen suçlamaların ahlaksız olduğu vurgulandı ve suçlamaları yapanlar hakkında hukuki yollara başvurulacağı belirtildi. Açıklamada, saldırının bir organizasyonun parçası olarak gösterilmeye çalışıldığı ve partilerine karşı kışkırtıcı bir dil kullanıldığı ifade edildi.

Parti sözcüleri, atılan iftiraları atanların hukuk önünde hesap vereceğini ve gerekli çalışmaların tamamlandığını duyurdu. HÜDA PAR, kamuoyuna saygılarını sunarken, suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.