Erdoğan, muhalefeti darbe destekçiliğiyle suçladı: Kılıçdaroğlu'nun AKP'lilerce alkışlanması gündemde

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki anmaya katılarak muhalefeti darbeye alkış tutmakla suçladı. Bu suçlamaların ardından Kılıçdaroğlu'nun 16 Temmuz 2016'da Meclis'te yaptığı ve AKP'liler tarafından alkışlanan konuşması tekrar gündeme geldi.

Yayınlanma:
Erdoğan, muhalefeti darbe destekçiliğiyle suçladı: Kılıçdaroğlu'nun AKP'lilerce alkışlanması gündemde

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP Eski Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun 15 Temmuz Anma Törenindeki Konuşmaları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki 15 Temmuz anmasına katıldı. Anmadan sonra yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'a 'oyun' diyenleri, 'tiyatro' diyenleri ve 'danışıklı-dövüş' diyenleri affetmeyeceklerini belirtti. Erdoğan, Türkiye üzerine oynanan oyunları bozmaya devam edeceklerini vurguladı ve Rabb'in bir daha benzer menfur girişimlerle karşı karşıya bırakmamasını diledi.

Darbeden bir gün sonra CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Meclis'te yaptığı konuşma da gündemdeydi. Kılıçdaroğlu, darbe girişimini açıkça lanetledi ve demokrasiye yapılan saldırıyı kınadı. Milletvekilleri tarafından alkışlanan Kılıçdaroğlu, demokrasiyi savunmanın ve hukukun üstünlüğünü korumanın önemine vurgu yaptı.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından bir gün sonra yapılan 15 Temmuz anma törenlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun farklı perspektiflerinden açıklamalar yapıldı.

Haber Merkezi