Erdoğan, Lefkoşa Atatürk Anıtı'nda çelenk bıraktı ve Anıt Özel Defteri'ni imzaladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümü için KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile birlikte Lefkoşa'da bulunarak Atatürk Anıtı'nı ziyaret etti ve resmi törenle çelenk koydu.

Yayınlanma:
Erdoğan, Lefkoşa Atatürk Anıtı'nda çelenk bıraktı ve Anıt Özel Defteri'ni imzaladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Atatürk Anıtı'nda Çelenk Koydu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümü için Lefkoşa'ya geldi. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile birlikte Lefkoşa Atatürk Anıtı'nı ziyaret eden Erdoğan, resmi tören eşliğinde çelenk koydu.

Erdoğan ve Tatar, Atatürk Anıtı'nda saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı'nı okudular. Ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, anıta çelenk bıraktı ve Anıt Özel Defteri'ni imzaladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, deftere yaptığı yazıda, Kahraman Silahlı Kuvvetlerimizin Kıbrıs Türk halkı ile omuz omuza mücadele ederek gerçekleştirdiği 20 Temmuz Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümüne kavuşmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Türk milleti, istiklal ve istikbaline olan sarsılmaz bağlılığını bu harekatla tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. Kıbrıs Türk halkı, zaferle taçlandırdığı bağımsızlık mücadelesini Anavatan Türkiye Cumhuriyeti'nin desteğiyle, kararlı bir şekilde sürdürmekte, geleceğe umut ve güvenle bakmaktadır. Çetin mücadeleler neticesinde, şehitlerimizin canı pahasına kazanılan özgürlüğün ilelebet devam edeceğine yürekten inanıyorum. Bu vesileyle bu toprakları vatan olarak bırakan şehitlerimizi tekrar rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum. Ruhun şad olsun. ifadelerini kullandı.