Erdoğan, batılı aktörleri İsrail'in etkisi altında olmakla suçladı

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bölgedeki gerilime ilişkin açıklama yaptı. Erdoğan, Amerika ve diğer Batılı aktörlerin, İsrail ve bir avuç fanatik siyonistin etkisinde olduğunu belirtti.

Yayınlanma:
Erdoğan, batılı aktörleri İsrail'in etkisi altında olmakla suçladı

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısında HİT-30 Programı Tanıtıldı

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplandı. Toplantı sonrasında Erdoğan, 3 saat 20 dakika süren toplantının ardından açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamaları arasında öne çıkan konu HİT-30 Yüksek Teknoloji Yatırım Programı oldu. 26 Temmuz'da İstanbul'da tanıtılan program ile Türkiye'nin milli teknoloji hamlesine yeni bir ivme kazandırıldı. HİT-30 programı, yüksek teknolojili ve yüksek katma değerli yeni yatırımlar için 30 milyar dolarlık kaynağı yönlendirecek ve vergi teşvikleri ile hibe destekleri sunacak.

Erdoğan, hükümetin üreten, çalışan ve istihdam sağlayan herkesin yanında olduğunu vurgulayarak, Türkiye'de birçok alanda başarılara imza attıklarını belirtti. Gelecek dönemde de Türkiye ekonomisine katkı sağlayacak yeni paketlerle iş dünyasına destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

Erdoğan ayrıca bölgedeki gelişmeleri de değerlendirerek, Türkiye'nin Filistin'e olan desteklerini sürdüreceğini ve İsrail'in soykırım politikalarına karşı en güçlü tepkiyi verdiklerini belirtti. Türkiye'nin bölgede barışın teminatı olmaya devam edeceğini vurguladı.

Toplantı ve açıklamaların detayları en kısa sürede paylaşılacak.

Haber Merkezi