Destici’nin kızının Meclis'te işe alınmasıyla ilgili haberlere tepkisi: Yıkılmadık, yıkılmayacağız

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, iktidarı eleştirerek emekliler üzerinden yüklendi ve kızı hakkındaki iddialara da yanıt verdi.

Yayınlanma:
Destici’nin kızının Meclis'te işe alınmasıyla ilgili haberlere tepkisi: Yıkılmadık, yıkılmayacağız

Mustafa Destici: Emeklilerin Durumu Kabul Edilemez

BBP lideri Mustafa Destici, partisinin genel merkez binasında düzenlediği basın toplantısında emeklilerin durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Destici, emekli maaşlarına yapılan zam konusunda eleştirilerde bulunurken, hükümeti de sert bir dille eleştirdi.

Bahaneler Kabul Edilemez

Destici, en düşük emekli maaşlarının yetersiz olduğunu belirterek, “Devlet insanlarımızı çaresizliğe mahkûm edemez. Ne yapacak ne edecek ama mutlaka en düşük emekli maaşını asgari ücret seviyesine çıkaracaktır. Kaynak yokmuş, bütçede açık verilmiş. Kaynak yoksa bulunur, bulunmalıdır. Faiz ödemesine kaynak bulunuyorsa, başka ödemelere kaynak bulunuyorsa emekliye de kaynak bulunmalıdır” dedi.

Destici, en düşük emekli maaşının 18 bin TL olması gerektiğini vurgulayarak, “En düşük emekli maaşının 18 bin TL olması lazım. Adaletli olan budur, 12 bin 500 TL değil. İlave ya da seyyanen değil, sadece enflasyon farkları ile zaten bu rakama geliyordu kök maaş hikayesini çıkartmasalardı. Mutlaka düzenlemenin bu şekilde yapılması lazım” diye konuştu.

Kızı Hakkındaki İddialara Yanıt

Destici, kızı Özgül Hilal Destici’nin TBMM’de kadroya alındığı iddialarına da yanıt vererek, “Gelip benim yüzüme sorun ne soracaksanız. Bizim cevap veremeyeceğimiz hiçbir soru yoktur. Hayatımızda da herhangi bir leke yok. Ben her namazın arkasında ‘Yarabbi senin rızan dışında söz söyletme, iş yaptırma’ diyerek yoluma devam ediyorum. Bugüne kadar Cenab-ı Hak bizi bütün iftiracıların şerlerinden muhafaza etti ve inşallah bundan sonra da eder” şeklinde konuştu.