Dem Partisi Koçyiğit'ten iktidara emekli maaşı tepkisi

DEM Parti Grup Başkanvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit, en düşük emekli maaşının artırılmasını eleştirerek, emekliye ayrılan kaynakların sermayeye ve yandaşlara aktarıldığını söyledi.

Yayınlanma:
Dem Partisi Koçyiğit'ten iktidara emekli maaşı tepkisi

DEM Parti Grup Başkanvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit: Emeklilere Yapılan Ayırmalar Yetersiz

DEM Parti Grup Başkanvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit, en düşük emekli maaşının 12 bin 500 liraya çıkarılmasını eleştirerek, “Bu emekliler ocak ayında zam zamanı geldiği zaman 12 bin 500 lira üzerinden zam alamayacaklar. Emeklilere zam tartışmaları başlarken utanmadan sıkılmadan hiçbir mahcubiyet hissetmeden ‘kaynak yok’ diyorlar. Emeklilere ayıracakları kaynakları sermayeye, yandaşlara kaymak yaptıkları için emeklilere kaynak bulamıyorlar’’ dedi.

İktidarın Ötekileştirme Politikaları

DEM Parti Grup Başkanvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit, iktidarın sokak hayvanlarına ötanazi yolunu açan kanun teklifini eleştirerek, “İktidar düşmanlaştırmadan, nefretten ve ötekileştirme politikasından besleniyor. Bu anlamıyla da bugün getirdikleri hayvanları katliam yasasının da bunun bir parçası olduğunu ifade etmemiz gerekiyor.”

Sokak Hayvanları Yasası ve Eleştiriler

DEM Parti milletvekilleri olarak komisyon görüşmelerinde sokak hayvanlarına yönelik yasanın neden geçmemesi yönünde bilgilendirmelerde bulunduklarını söyleyen Koçyiğit, “Bununla beraber Meclis’in daha önce kurduğu araştırma komisyonu ve raporu gözetilerek, eksiklikleri giderilebilir. Ama bunu yapmayı tercih etmiyorlar. İktidarın aslında gerçekten aymaz bir akıl olduğunu da gördük. Kürtleri, Alevileri, Ermenileri, kadınları, sığınmacıları, LGBTİ+’ları ötekileştiren, düşmanlaştıran ve onun siyaset kuran akıl bugün sokakta yaşayan köpekleri katlederek faşizmi kurumsallaştırmaya çalışıyor.”

Emeklilere Yapılan Ayırmaların Yetersizliği

Koçyiğit ayrıca asgari ücrete temmuz ayında yapılmayan zamı da eleştirerek, “En düşük emekli maaşını 12 bin 500 liraya tamamladılar. Ama baktığımız zaman kök maaşlarda yine bir artış olduğunu görmüyoruz. Kök maaş artmadığı için her zam döneminde emekliler, eski düşük ücretleri üzerinden zam alıyor. Bunun kendisi de emeklilerimizi büyük bir açlığa ve sefalete mahkum ediyor. Emeklilere ayıracakları kaynakları sermayeye, yandaşlara kaymak yaptıkları için emeklilere kaynak bulamıyorlar.”