Dem partisi 'ekmek ve adalet buluşmaları' düzenleyecek

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) Ekmek ve Adalet Buluşmaları Koordinasyon üyeleri Sevtap Akdağ Karahalı ve İbrahim Akın, Temmuz ayı programlarını açıkladı.

Yayınlanma:
Dem partisi 'ekmek ve adalet buluşmaları' düzenleyecek

DEM Partisi Ekmek ve Adalet Buluşmaları Temmuz Programını Açıkladı

Adalet arayışlarını sürdüreceklerini belirterek çoklu mücadele çağrısı yaptılar.

DEM Parti Eğitim Politikaları ve Kültür-Sanattan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Sevtap Akdağ ve DEM Parti İzmir Milletvekili İbrahim Akın, genel merkezlerinde basın açıklaması yaparak Türkiye'de yaşanan ekonomik krizin yoksullara fatura edildiğini vurguladılar.

Akın, Yaşanan ekonomik krizin sebebinin yoksullar, çalışanlar, emekliler ve tarımda çalışan insanlar olmadığını biliyoruz. Ama onlara fatura ödetmeye çalışan bir zihniyetle de karşı karşıya olduğumuzu biliyoruz. dedi.

Akın ayrıca, 24 Ocak kararlarını hatırlatarak şu an uygulanan politikaları Şimşek Kararları olarak nitelendirdi ve adaletsizliği sürekli besleyen bir politika olduğunu belirtti.

Sevtap Akdağ ise, yaşanan ekonomik modeli şatafat ve sermaye ekonomisi ve savaş olarak değerlendirerek, Bu ekonomi politikası kabul edilemez. Bu politika yoksuldan daha fazla alma zengini daha fazla zenginleştirme politikasıdır. şeklinde konuştu.

DEM Partisi'nin Temmuz ayı programı kapsamında, Mardin Tarım Mitingi, Ağrı Esnaf ve STK'lerle buluşma, Batman İşçilerle Buluşması ve Hatay depreminin açığa çıkardığı sorunları yaşayan halkla buluşma etkinlikleri yer alıyor.