CHP'nin Eğitim Maratonu 24 Saat Sonra Sona Erdi

CHP İstanbul İl Başkanlığı, 81 İl Başkanlığı ile eş zamanlı olarak düzenlenen 24 saatlik 'Eğitim Maratonu'nu bugün sonlandırdı. Açıklamada, Çocuklarımız ve gençlerimiz AKP'nin karanlığına bırakılmayacak denildi.

Yayınlanma:
CHP'nin Eğitim Maratonu 24 Saat Sonra Sona Erdi

CHP İstanbul İl Başkanlığı: Eğitim Mücadelemiz Devam Edecek, Çocuklarımızı AKP'nin Karanlığına Teslim Etmeyeceğiz

CHP İstanbul İl Başkanlığı, 81 İl Başkanlığı ile eş zamanlı olarak düzenlenen Eğitim Maratonu etkinliği sona erdi. Yapılan açıklamada, eğitim mücadelesinin dün ve bugün olduğu gibi yarın da devam edeceği vurgulandı. AKP'nin eğitimi baltaladığı belirtilerek, çocuklarımızın ve gençlerimizin karanlığa teslim edilmeyeceği ifade edildi.

Eğitim Sistemi Çağdaş ve Kamusal Olmaktan Uzak

CHP İstanbul İl Eğitim Sekreteri Ali Ekber Cömert'in okuduğu açıklamada, eğitim sisteminin çağdaş, laik, bilimsel ve kamusal bir hizmet anlayışından uzak olduğuna dikkat çekildi. AKP iktidarının bilinçli bir şekilde eğitimi baltaladığı ve niteliği düşürdüğü belirtildi.

Uluslararası Ölçülere Göre Geriye Gidiyoruz

Ülkemizin gençliğinin sınavlarda gerileyerek uluslararası ölçütlere göre 2002'ye göre geriye gittiği vurgulandı. Eğitim yatırımlarının azalmasına rağmen AKP'nin pedagojik olmayan projelerle çocukları etkilediği ifade edildi.

Öğretmenlik Mesleği İtibarsızlaştırılıyor

Öğretmenlerin haklarının göz ardı edildiği, mülakatların yeterli bir ölçme aracı olmadığı ve özel sektörde çalışan öğretmenlerin mağdur edildiği belirtildi. Ayrıca üniversite öğrencilerinin okulu bırakma oranlarına da değinildi.

Çocuklarımız AKP'nin Karanlığına Teslim Edilmeyecek

Açıklamanın sonunda, 22 yıllık AKP iktidarının eğitim sisteminde yarattığı tahribata karşı Meclis'te ve sokakta mücadeleye devam edileceği vurgulanarak, çocuklarımızın ve gençlerimizin AKP'nin karanlığına teslim edilmeyeceği ifade edildi.