CHP'li Toprak'tan Can Atalay İçin Göreve Başlama Çağrısı

CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, Anayasa Mahkemesi'nin Can Atalay kararına ilişkin, Can Atalay'ın serbest bırakılarak TBMM Genel Kurulu'nda yemin edip göreve başlaması sağlanmalıdır açıklamasında bulundu.

Yayınlanma:
CHP'li Toprak'tan Can Atalay İçin Göreve Başlama Çağrısı

CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak: AYM Kararı Gereği Yerine Getirilmelidir

CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) Can Atalay kararıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Toprak, AYM'nin oy çokluğuyla aldığı kararın gereğinin hemen yerine getirilmesi gerektiğini belirterek, Can Atalay'ın tüm haklarının iade edilerek serbest bırakılması ve TBMM Genel Kurulu'nda görevine başlamasının sağlanması gerektiğini vurguladı. AYM kararlarının kesin ve bağlayıcı olduğunu hatırlatan Toprak, yargının saygınlığının zedelenmemesi için kararın bir an önce uygulanması gerektiğini ifade etti.

Doğurganlık Oranı ve Ekonomik Kriz

Toprak, doğurganlık oranı ve ekonomik krizin çocuk sahibi olma isteğini etkilediğine dikkat çekti. Yoksullaşma ve fakirleşmeye yol açan politikaların doğurganlık oranını azalttığını belirten Toprak, 2023'te ortalamanın altına inen doğurganlık oranının Erdoğan'ın 3 çocuk tavsiyesine karşılık bulmadığını gösterdiğini belirtti.

Belediyelerin SGK Prim Borçları

Toprak, belediyelerin SGK prim borçlarının icra-haciz yoluyla tahsil edilmek istenmesini siyasi bir karar olarak nitelendirerek, bu tutumun siyasi amaçlarla halkın hizmet alma hakkının engellenmesine neden olduğunu ifade etti.

Enflasyon ve Ekonomik Durum

2024 yılsonu için enflasyon hedefinin tutmayacağını belirten Toprak, temmuz ve ağustos aylarında yapılan elektrik ve doğalgaz zamlarının milyonlarca vatandaşı mağdur ettiğini vurguladı. Ekonomik endekslerin sanayinin üretim düşüşü ve istihdam azalması yaşandığını gösterdiğine dikkat çeken Toprak, işsizlik dalgasının sinyallerini verdiğini belirtti.