CHP'li Şevkin: Emeklilikte Tasarrufa Geçen Yöneticiler, İş Başında Beş Uçakla Yurtdışına Gidiyor

CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, kamuda tasarruf tedbirlerini içeren kanun teklifi görüşmelerinde AKP'ye karşı tepki gösterdi.

Yayınlanma:
CHP'li Şevkin: Emeklilikte Tasarrufa Geçen Yöneticiler, İş Başında Beş Uçakla Yurtdışına Gidiyor

CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, Elektrik ve Yurtdışı Çıkış Harçlarına Zam Eleştirisi

CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, TBMM Genel Kurulu'nda kamuda tasarruf tedbirlerine ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifinin görüşmelerinde söz aldı. Şevkin, elektrik ve yurtdışına çıkış harçlarına yapılan zamları eleştirerek, hükümetin tasarruf politikalarını sert bir dille eleştirdi.

Şevkin, yüzde 138 oranında artan elektrik fiyatları ve yüzde 250 zamlanan yurtdışı çıkış harçlarını örnek göstererek, vatandaşların ekonomik olarak zor durumda bırakıldığını belirtti. Ayrıca, emeklilerin aldığı en düşük aylık miktarının belirlenmesine de değinen Şevkin, bu durumun adaletsizliğe ve haksızlığa sebep olduğunu vurguladı.

Emeklilere sıfır zam yapılırken, diğer taraftan lüks harcamaların devam ettiğini ifade eden Şevkin, hükümetin bu yanlıştan dönerek emeklilere hak ettikleri değeri vermesi gerektiğini dile getirdi. Ayrıca, sarayın harcamalarıyla asgari ücretli ve emekli maaşlarının kıyaslanması üzerinden de eleştirilerde bulunan Şevkin, adaletsizliği ve haksızlığı kınadı.

İlgili