Chp'li Öztürk, Bakan Bak'a TFF'nin Euro 2024'e Kaç Kişi Götürdüğünü Sordu

CHP Milletvekili Hasan Öztürk, EURO 2024 için TFF'nin Türkiye'den Almanya'ya kaç kişi götürdüğünü ve masrafların kim tarafından karşılandığını sormak üzere Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'a soru önergesi verdi.

Yayınlanma:
Chp'li Öztürk, Bakan Bak'a TFF'nin Euro 2024'e Kaç Kişi Götürdüğünü Sordu

Misafirlerin Sayısı ve Masraflarla İlgili Tartışmalar Devam Ediyor

Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın EURO 2024 turnuvası için Almanya'da konakladığı otelde, Türkiye'den misafir olarak kaç kişinin götürüldüğü konusundaki tartışmalar devam ediyor.

Gelen iddialara göre, Türkiye'den misafir olarak 680 kişinin götürüldüğü belirtilirken, TFF'nin 3 gazeteciyi ağırladığı ve kafilenin VIP minibüsler ile taşındığı da öne sürülmüş.

CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, konuyu Meclis gündemine taşıdı ve Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a yöneltilmek üzere soru önergesi verdi. Öztürk, konuyla ilgili şu soruları sordu:

  1. TFF'nin Türk Milli Takımı ile birlikte misafir olarak götürdüğü 680 kişi kimdir?
  2. 680 kişilik kafile neye göre belirlenmiştir?
  3. Söz konusu kafile ulaşım, konaklama, maç bileti vb. gibi masraflarını kendileri mi karşılamıştır? Masraflarını kendileri karşılamadılarsa masraflar hangi kurum tarafından karşılanmıştır?
  4. 680 kişilik kafile toplam kaç gün ağırlanmıştır? 680 kişinin 1 günlük masrafı ve toplam masrafı ne kadardır?
  5. Futbolcu Yunus Akgün'e çıkarılan bedava biletin, para ile vatandaşa satıldığı doğru mudur? Futbolcular adına çıkarılan diğer bedava biletler de vatandaşa mı satılmıştır?

Konuyla ilgili gelişmeler daha fazla detay beklenirken, kamuoyu bu konudaki açıklamaları merakla beklemektedir.