CHP'li Konuralp sokak hayvanlarına ilişkin kanun teklifine tepki gösterdi

CHP Ankara Milletvekili Okan Konuralp, Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne karşı çıktı. Konu, TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda görüşülüyor.

Yayınlanma:
CHP'li Konuralp sokak hayvanlarına ilişkin kanun teklifine tepki gösterdi

CHP Milletvekili Okan Konuralp'ten Hayvanları Koruma Kanunu'na Tepki

CHP Ankara Milletvekili Okan Konuralp, TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda görüşülen Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne sert tepki gösterdi. Konuralp, asıl isminin hayvanları öldürme kanunu olduğunu belirterek, bu teklifin ahlaki ve vicdani olmadığını savundu.

Konuralp, kanun teklifinin dayanaksız gerekçelere dayandırıldığını ve yasa teklifinin yasalaşması durumunda katliam kapısının aralanacağını vurguladı. Köpeklerin katledilmesine gerekçe yaratılmaya çalışıldığını belirten Konuralp, insanların hayvanlardan daha önemli olduğu düşüncesinin bu kanunun temelinde olduğunu ifade etti.

Müzakere edilen konunun bir katliam niyeti olduğunu belirten Konuralp, teklifin ciddiyetsiz bir içerikle hazırlandığını ve insan psikolojisinin bozulmasının gerekçe olarak gösterilmesine rağmen buna ilişkin veri paylaşılmadığını belirtti. Ayrıca, kanun teklifinin hayvanların yaşam alanlarına müdahale ettiğini ve onların yaşam şartlarını düzenlediğini, ancak bu duruma yeterince yüzleşilmediğini söyledi.

Konuralp ayrıca, kanun teklifinin referans aldığı Dünya Hayvan Sağlığı raporunun iddia edilen gerekçelerle çeliştiğini ve verilerin manipüle edildiğini savundu. Köpeklerin öldürdüğü insan sayısının, insanların öldürdüğü köpek sayısından daha az olduğunu vurgulayan Konuralp, hayvanların insanlar için ölümü savunmadığını belirtti.

CHP Milletvekili Okan Konuralp, hayvanları koruma adı altında hazırlanan bu kanun teklifinin aslında hayvanları öldürme kanunu olduğunu ve ahlaki açıdan kabul edilemez olduğunu belirterek, kanunun köpekleri hedef aldığını ifade etti. Konuralp, köpeklerin sadakati ve sevgisine dikkat çekerek, köpeklerin de haklarının korunması gerektiğini belirtti.