CHP'li Karabat'tan büyük mükelleflere vergi eleştirisi

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, 329 vakıfa vergi muafiyeti tanındığını ve büyük vergi mükelleflerinin yeterince kurumlar vergisi ödemediğini söyledi.

Yayınlanma:
CHP'li Karabat'tan büyük mükelleflere vergi eleştirisi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat Vergi Mükelleflerinin Vergi Ödemediği İddialarına Tepki Gösterdi

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, vergi mükelleflerinin vergi ödemediği iddialarına tepkiler gelmeye devam ederken, Vatandaşa hizmet olarak gidecek kurumlar vergisi yandaş vakıflara mı aktarılıyor? sorusuna cevap verdi.

Karabat, Ekonomik krizin faturasının kesildiği vatandaşlar ağır vergilere maruz kalırken, milyarlarca lira kâr elde eden şirketler yeteri kadar kurumlar vergisi ödemiyor dedi. Ayrıca, vergi muafiyeti tanınan 329 vakıf olduğunu ve bu vakıfların çoğunun AKP ile ilişkili olduğunu belirtti. Karabat, kamu ile iş yapan bazı şirketlerin vakıflara gerekli payı ödediğini ve bu paraların sosyal hizmet adı altında aktarıldığını ifade etti.

CHP'li Karabat, vakıfların yurttaşa hizmet etmesi gerektiğini ancak ideolojik çıkarlar doğrultusunda kullanıldığını söyledi. Ayrıca, vakıfların kamu içinde kadrolaştığını belirtti ve şirketlerin vakıflara ne kadar bağış yaptığının açıklanması gerektiğini vurguladı.

Karabat, 2024'te toplanacak kurumlar vergisinin toplam vergi hasılatına oranının düşük olduğunu belirterek, vatandaşların dolaylı vergiler altında ezildiğini ve şirketlerin doğrudan vergileri ödemek yerine vakıflara bağış yaptığını ifade etti. Sonuç olarak, vatandaşların zor durumda olduğu bir dönemde yandaş dernek ve vakıflara yüz milyarlarca liralık vergi kaynağının aktarıldığını belirtti.

Haber Merkezi