CHP'li Ağbaba: Yargıda çeşitli cemaatlerin olduğu biliniyor

CHP'li Veli Ağbaba, 9. Yargı paketi görüşmelerinde, Anayasa değişikliğiyle 15 Temmuz öncesi ve sonrasında yargıda temizlik yapıldığını ancak şu anda farklı cemaatlerin yargıda var olduğunu belirtti.

Yayınlanma:
CHP'li Ağbaba: Yargıda çeşitli cemaatlerin olduğu biliniyor

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba: Yargıda Cemaat ve Tarikat Olmamalı

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TBMM Adalet Komisyonu’nda 9. Yargı Paketi görüşmelerinde, yargıda cemaat ve tarikat yapılarının olmaması gerektiğini belirterek, hukuk devletine vurgu yaptı. Ağbaba, Türkiye'de yargı bağımsızlığının olmadığını ve Anayasa Mahkemesi ile Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarının yok sayıldığını ifade etti.

Ağbaba, Yargı bağımsızlığı, hukuk güvencesi Türkiye'nin ekmeğidir, sadece mahkemelerle ilişkisi olan insanları ilgilendiren bir konu değil dedi ve Türkiye'de yargının yüzde 70'inin bağımsız olmadığını düşündüğünü söyledi. Ayrıca, FETÖ mağdurlarının yanı sıra bazı kesimlerin para kazanarak zenginleştiğini de dile getirdi.

Ayrıca, Ağbaba, 15 Temmuz'dan ders alınmaması durumunda devletin bir cemaate veya yapıya teslim edildiğini belirtti. Yargıda farklı cemaat ve grupların bulunduğunu söyleyen Ağbaba, bu durumun hukukun zedelenmesine neden olduğunu vurgulayarak, yargıda cemaat ve tarikat referansıyla ilerlemenin hukuku yok ettiğini ifade etti.

Ağbaba'nın konuşması, Türkiye'nin hukuk devleti ilkesine olan bağlılığını vurgulayarak, yargıda tarafsızlığın ve bağımsızlığın önemini bir kez daha ortaya koydu.