CHP'li Açıkel, Bakan Uraloğlu'na Haydarpaşa Tren İstasyonu ile İlgili Sorular Yöneltti

CHP İstanbul Milletvekili Fethi Açıkel, Haydarpaşa Tren İstasyonu'ndaki restorasyon çalışmaları hakkında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu'na soru önergesi verdi.

Yayınlanma:
CHP'li Açıkel, Bakan Uraloğlu'na Haydarpaşa Tren İstasyonu ile İlgili Sorular Yöneltti

Fethi Açıkel, Haydarpaşa Tren İstasyonu'na İlişkin Soruları Yöneltti

CHP İstanbul Milletvekili Fethi Açıkel, 2010 yılında yaşanan yangından beri devam eden restorasyon çalışmalarıyla gündemde olan Haydarpaşa Tren İstasyonu hakkında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu'na yönelik sorular sordu.

Açıkel, Haydarpaşa Garı'nın tekrar kullanıma açılmasını beklediklerini belirterek, Gar binası restorasyon sürecinde çeşitli şekillerde gündeme gelmiş, tarihi binanın otel, restoran, fuar merkezi vb. şekillerde aslına uygun olmayan bir amaç ile kullanıma açılacağı iddiaları kamuoyunda geniş yer bulmuş ve tepki çekmiştir. Bu konudaki bilgi kirliliği 2024 yılı itibariyle halen mevcudiyetini korumaktadır. Kamuoyunun beklentisi, tarihine yakışır bir şekilde Haydarpaşa Garı’nın yeniden kullanıma açılması ve YHT ve anahat tren seferlerinin buradan yapılmasıdır. ifadelerini kullandı.

Açıkel'in Bakan Uraloğlu'na yönelttiği sorular arasında, Haydarpaşa Garı'nın YHT seferleri ve anahat trenleri için kullanıma açılıp açılmayacağı, restorasyon bütçesi, yeni mekansal düzenlemeler ve eklemeler, afetlere karşı alınan tedbirler ve YHT seferlerinin Avrupa Yakası'na etkisi gibi konular yer aldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu'nun, CHP'li Fethi Açıkel'in sorularını yanıtlaması bekleniyor.