Chp myk toplanacak: Gündem emekli maaşları ve tüzük kurultayı

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yürütme Kurulu, bugün tüzük kurultayı ve emekli maaşı zammı konularını ele almak üzere toplanıyor.

Yayınlanma:
Chp myk toplanacak: Gündem emekli maaşları ve tüzük kurultayı

CHP MYK Gündeminde Neler Var?

CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK), bugün parti genel merkezinde Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında yapacağı toplantıda çeşitli konuları ele alacak.

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümü dolayısıyla Özel ve CHP heyetinin KKTC ziyareti, Romanya ve Bosna Hersek'teki temaslar, Muğla'da yapılacak il başkanları toplantısının hazırlıkları ve 4-9 Eylül tarihlerinde Sivas'ta düzenlenecek Tüzük Kurultayı'nın hazırlıkları gündemde olacak.

Ayrıca, AK Parti Meclis Grubu Başkanı Abdullah Güler'in en düşük emekli aylığının artırılacağı açıklaması da değerlendirilecek. En düşük emekli maaşına yapılan artışın yanı sıra asgari ücrete ara zam yapılmaması da ele alınacak.

CHP MYK toplantısında Meclis gündemi de ele alınacak. Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi, Vergi Paketi, 9. Yargı Paketi ve Hayvan Hakları Yasası gibi konular MYK gündemine gelecek.

Ayrıca, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik ifadeleri nedeniyle disipline sevki de gündeme alınacak.

Haber Merkezi