CHP lideri Özgür Özel: Bugün seçim olsa iktidarız

CHP lideri Özgür Özel, katıldığı canlı yayında normalleşme süreci hakkında konuştu: 22. yılın sonunda birinci parti olduk. Eğer bugün seçim olsa, biz iktidarız. Bu yüzden ilk telefonu ben açtım, ilk ziyarete ben gittim dedi.

Yayınlanma:
CHP lideri Özgür Özel: Bugün seçim olsa iktidarız

Özgür Özel: Biden'ın ABD Başkan adaylığından çekilmesi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sözcü TV'de Uğur Dündar'ın sorularını yanıtlıyor. Özel, geçtiğimiz hafta Donald Trump'a yapılan saldırıyı kınadıklarını belirtirken, Biden'ın ABD Başkan adaylığından çekilmesiyle ilgili olarak da şunları söyledi: Biden'ın kendi kararı ve ABD'nin tercihi. Kampanyayı yürütmekte zorluk çekiyordu ve Trump'ın karşısına daha zorlu bir rakip çıkacak gibi görünüyor. Partisi açısından daha iddialı bir adayla yola devam etmek daha iyi olacaktır.

Özgür Özel: Bugün seçim olsa iktidarız

Özel, normalleşme sürecine ilişkin olarak da şunları söyledi: Son seçimlerde birinci parti olan CHP'ye bu tablo yakışmaz. Biz birinci parti olduk ve bugün seçim olsa iktidarız. Bu yüzden ilk adımı ben attım ve normalleşmeyi başlattım. Biz düşman değiliz, bu ülkenin birinci ve ikinci partisiyiz.

Özgür Özel: Erdoğan'la Kıbrıs ziyaretinde ne konuştu?

Özel, Kıbrıs ziyaretinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ne konuştuklarının sorulması üzerine şunları söyledi: Kişileri eleştirebiliriz ama kurumları yıpratmamak lazım. Türkiye olarak her kavgayı yapabiliriz ancak Kıbrıs ve Azerbaycan gibi meselelerde bir olmalıyız.

Özgür Özel: Feyzioğlu krizi

Özel, KKTC'deki Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu'nun kendisini karşılamamasına ilişkin olarak şunları söyledi: Büyükelçi Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil ediyor. Kendisi gelmediyse birini göndermeliydi. Bu çirkin planlama büyükelçinin sorumluluğundadır. Görmediysen arayacaksın, bulacaksın.

Sözcü