CHP Kadın Kolları Kurultayı'nda 4 adaydan Genel Merkeze eylem

CHP'nin Olağan Kadın Kolları Kurultayı'nda, 4 aday, genel merkez tarafından son dakika değiştirilen oy kullanma sistemi kararına tepki gösterdi. Adaylar, bu kararın delegeler üzerinde baskı yaratabileceğini ve adil olmadığını savundu.

Yayınlanma:
CHP Kadın Kolları Kurultayı'nda 4 adaydan Genel Merkeze eylem

CHP 15. Olağan Kadın Kolları Kurultayı'nda Olaylı Anlar

Ankara Congresium Kongre ve Sergi Merkezi'nde bugün gerçekleştirilen CHP 15. Olağan Kadın Kolları Kurultayı, beklenmedik olaylara sahne oldu. Genel Başkan adayları Aylin Nazlıaka, Birsen Temir Saraç, Merve Kır ve Birsen Bayar, önceden belirlenen oy kullanma sisteminin son dakikada değiştirilmesine karşı çıkarak birlikte kürsüye çıktılar. Adaylar, bu durumun delegeler üzerinde baskı yaratabileceği endişesini dile getirdi.

Adaylardan Birsen Temir Saraç, Aylin Nazlıaka lehine adaylıktan çekildi ve yaptığı konuşmada Biz burada sadece bir seçim yapıyoruz. Kadınların seçimine erkeklerin karışmasına gerek yok. Adaletin terazisi bu topraklarda kadındır ve CHP adaletin teminatıdır. şeklinde konuştu.

CHP 15. Olağan Kadın Kolları Kurultayı'nda 3 aday adaylıktan çekilirken mevcut Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ile Osmaniye Milletvekili Asu Kaya başkanlık için yarışacak.

Haber Merkezi