CHP, kadın cinayetlerini araştırmak için komisyon kurulması önerisinde bulundu

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi için Meclis'te araştırma komisyonu kurulmasını öneriyor.

Yayınlanma:
CHP, kadın cinayetlerini araştırmak için komisyon kurulması önerisinde bulundu

Günaydın, Meclis'e Kadın Cinayetleri ve Şiddeti Araştırma Komisyonu Önerdi

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla Meclis'te araştırma komisyonu kurulmasını istemiyle önerge verdi. Günaydın, Türkiye'de son yıllarda artan kadın cinayetleri ve şiddet vakalarına dikkat çekerek, AKP iktidarı döneminde kadınlara yönelik ayrımcılığın arttığını belirtti.

Günaydın, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'ni uygulayan ilk ülkelerden biri olmasına rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla sözleşmeden çekildiğini hatırlattı. Bu kararın ardından kadına şiddet ve cinayet vakalarının arttığına dikkat çeken Günaydın, 2021 ve 2022 yıllarında yaşanan kadın cinayetlerinin sayısına da değindi.

CHP'li Günaydın, erkek egemen ve ayrımcı politikaların sona erdirilmesi, kadın cinayetlerinin ve şiddetin önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınması ve yargı sürecinin etkin bir şekilde yürütülmesi amacıyla Meclis'te araştırma komisyonu kurulmasını talep etti.